Cena izrade web sajta, dizajna | Studio 77, Beograd, Srbija

Izrada web sajta cena | Studio 77, Beograd, Srbija
Web dizajn Beograd | Studio 77+
Izrada web sajtova cena

Koja je realna cena izrade web sajta realna?

Na današnjem online tržištu u Srbiji cene izrade web sajtova počinju od 50-100 evra. Nažalost, svi koji misle da je to realna cena izrade web sajta, grdno se varaju. Web sajtove od 50-100 evra rade početnici koji su završili dvonedeljne kurseve web dizajna. U takvim uslovima, jako je teško objasniti da web sajt od 100 evra nema nikakvu vrednost i da je bolje se da taj iznos potroši na izradu vizit kartica. Sajtove koje mi radimo programiraju profesionalci sa najmanje 7 godina iskustva u web programiranju i nekoliko stotina projekata iza sebe.

Ukoliko ste nekada imali prilike da pozovete vodoinstalatera u svoj dom zbog kvara na mašini za pranje veša koja pušta vodu ili zbog zapušenja kanalizacionog odvoda, videli ste da usluge od 20 minuta posla koštaju od 20-30 evra plus troškovi dolaska na lokaciju. U takvim tržišnim uslovima, nama je prosto čudno kad klijenti očekuju jeftine i kvalitetne sajtove za 100 evra, u koje će "programer" iz komšiluka uložiti nekoliko dana rada.

Dakle, postoje klijenti koju su spremni da plate odgušenje kanalizacionih cevi 30-40 evra ili promenu gumice na veš mašini koja curi i posao od 20 minuta, ali za sajt koji se radi nekoliko desetina sati ne bi dali više od 100-200 evra.

Cene izrade sajtova u našoj agenciji počinju od 500-600 evra, zato što u izradi svakog web sajta učestvuju menadžer projekta, web dizajner, front-end developer, back-end developer i SEO ekspert. Ako nas pitate koliko košta jedan valjan web sajt, to je jako teško reći jer zavisi od čitavog niza faktora. Mi uvek naglašavamo da cena izrade web sajta zavisi od klijenta i ona ogledalo njegovog odnosa prema poslu, a smo mi tu da za planiran budžet pružimo najbolju moguću uslugu i podršku.

Koja je realna cena izrade web sajta?

Pošto smo apsolutno sigurni da postoji mnogo nedoumica koliko košta izrada jednog web sajta, probaćemo da vam objasnimo koliko koštaju najpopularniji web sajtovi na Internetu.

Vrlo često, kod nas dođu klijenti i kažu "ja želim da napravim drugi AirBNB". Vrlo zanimljiva namera, ali da li taj klijent zaista zna koliko je koštao razvoj pomenutog web sajta?

Agencije koje se bave procenjivanjem vrednosti Internet projekata procenjuju da je za web sajt kao što je AirBNB trebalo odvojiti od 150.000-300.000 evra.

Da li cena izrade web sajta može da bude milion evra?

Naravno da može. Molimo vas da pažljivo pogledate vrednosti investicija određenih kompanija i projekata na Internetu.

Tabela 1: Početne vrednosti investicija kompanija na Internetu

KOMPANIJA OPIS  INVESTICIJE
Amazon Online maloprodaja bez prodavnica. Vrednost kompanije 1 bilion USD. 22 mlrd USD.
AirBNB Online rezervacija smeštaja u svetu. 3.100 zaposlenih. 0,3 miliona €
www.sbb.ch Švajcarska železnica.  1,2 miliona ChF
Facebook
Društvena mreža. 22.105 zaposlenih. Vrednost kompanije 541.5 mlrd USD.
200.000 USD
Booking.com     
Online rezervacije hotela. 17.000 zaposlenih. Vrednost komp. 100 mlrd USD.
1,7 mil. USD

Da li je web sajt samo "vizit kartica" kompanije ili nešto više?

Izrada web sajta je donekle postala deo prevaziđenog koncepta. Danas nije dovoljno imati web sajt koji ne postoji na Google-u i koji ima funkciju vizit kartice.

Današnji web sajtovi moraju da:

  • budu optimizovani za Google pretragu;
  • imaju CMS sistem koji omogućava samostalno održavanje i ažuriranje sadržaja sajta;
  • budu prilagođeni za pregled na svim uređajima (responsive dizajn);
  • imaju integrisan sistem za plaćanje;
  • imaju SEO modul koji obezbeđuje pozicioniranje sajta na Google-u;
  • budu integrisani sa društvenim mrežama;
  • budu laki za navigaciju, intuitivni i pogodni za prodaju proizvoda ili usluga;
  • itd.

Šta sada mislite, koliko iznosi cena izrade jednog web sajta?

Kad sve ovo što smo gore objasnili prihvatite i saberete, onda je vreme da vas mi pitamo: šta vi mislite koliko može da košta izrada jednog web sajta?

Da li biste i dalje da uradite web sajt za 100 ili 200 evra?

Naime, kada nas klijent pita koja je cena izrade web sajta, mi odgovaramo pitanjem: da li je vaš web sajt u funkciji povećanja profita ili je samo u funkciji promocije vaših usluga i nema važniju ulogu od vizit kartice?

Ukoliko potencijalni klijent shvati suštinu našeg pitanja, onda smatramo da smo se razumeli i vreme je da se objasni šta sve čini jedan web sajt i kako web sajt može da utiče na rast prometa i profita firme.

Kako web sajt može da utiče na rast prometa i profita firme?

Mnogi web sajtovi koje smo kreirali su fantastično pozicionirani na Google-u i naši klijenti posluju i žive isključivo od njih. Oni se nalaze na prvoj stranici Google-a za mnoge ključne reči i fraze i to našim klijentima dovodi "pred vrata" nove kupce i mušterije.

Šta sve čini jedan web sajt?

Izrada jednog web sajta čini niz aktivnosti koje počinju od dizajna koji se radi u Photoshop-u i drugim programima, a koje se nastavljaju sa programiranjem front-end-a (izgleda web sajta) u HTML-u, Ajaxu, jQuery-u, PhP-u i back-end-a u PhP-u i MySQL-u. Kreiranje web sajta se uglavnom završava sa optimizacijom sajta za Google (SEO, eng. Search engine optimization).

Da li mi radimo sajtove čija se vrednost kreće od 100 do 600 evra?

Da, mi radimo i ovakve tipove web sajtova sa jasnom i preciznom informacijom da ove web sajtove rade juniori web developeri čije je iskustvo manje od godinu dana u izradi web sajtova. Naravno, juniori ispunjavaju visoke standarde i sistem kvaliteta izrade web sajtova kojeg se držimo u agenciji Studio 77.

Koja je naša preporuka za cenu izrade web sajta?

Kvalitetan i ozbiljan web sajt se ne može uraditi po ceni nižoj od 1.000 evra. Dakle, ukoliko smatrate da ste ozbiljni u svom poslu budite uvereni da ne postoji način da dobijete ozbiljan i reprezentativan web sajt bez ulaganja od najmanje 1.000 evra.

Da li u Srbiji postoji online plaćanje?

Da, mi smo radili puno projekata vezanih za implementaciju sistema za elektronsko plaćanje u Srbiji i svetu. Sistemi za plaćanje koje smo radili za klijente iz Švajcarske, Nemačke, SAD i drugih zemalja mogu da se implementiraju i za firme u Srbiji.

Koje su cene mesečne podrške za održavanje web sajtova?

Cene mesečne tehničke podrške za održavanje web sajtova počinju od 55 evra na mesečnom nivou. Pakete naših usluga tehničke podrške za održavanje web sajtova možete videti preko ovog linka: Cene tehničke podrške

Kako da saznate cenu finalnu izrade web sajta?

Dođite do nas i popijte kafu sa nama. Ako niste u mogućnosti da dođete, pozovite nas.

Izložite nam vaše želje i planove vezane za izradu web sajta i mi ćemo vam u roku od jednog dana nakon toga poslati detaljnu ponudu sa cenama naših usluga.  Vaš dolazak nam omogućava da saznamo vaše najsitnije zahteve i želje vezane za budući web sajt.

Pozovite nas na +381 65 202 77 77 ili preko Skype-a na webartstudio77.

Reference

Naši klijenti
Radite sa nama, postanite najbolji!