SEO faktori, Google optimizacija: Studio 77, Beograd, Srbija

SEO faktori | Studio 77, Beograd
Web dizajn Beograd | Studio 77+
SEO faktori

Koji su najvažniji SEO faktori?

Ultimativni cilj svake firme koja želi da se bavi online biznisom je da se pojavi na prvoj stranici organske pretrage Google-a.

Kako se to postiže i koji su faktori važni za pozicioniranje web sajtova na Google-u? 

Ne postoji osoba koja sa sigurnošću može da navede i potvrdi sve faktore koji su značajni za  pozicioniranje web sajta na Google-u i drugim pretraživačima. Preko 200 faktora utiče na poziciju web sajta na Google-u. Neki od njih su: kvalitet i starost domena, implementirani SEO standardi, kvalitet hostinga i ISP-a, gustina ključnih reči, broj eksternih hiperlinkova, brzina učitavanja i prikazivanja web sajta na mobilnim telefonima, tabletima i računarima, broj poseta na sajtu, prosečno provedeno vreme na sajtu, aktivnosti na društvenim mrežama itd. Postoji mnogo zabluda oko faktora koji utiču na pozicioniranje web sajtova na Google-u, a najčešća od njih je da je broj poseta određenom web sajtu najvažniji kriterijum. To nije tačno.

Da li je lako pozicionirati sajt na prvu stranicu ogranske Google pretrage?

Pozicioniranje web sajtova na Google-u zavisi od uspešno obavljene SEO (optimizacije) web sajta, eksternih hiperlinkova i drugih faktora, ali i od aktivnosti konkurencije. Često srećemo klijente koji nas pitaju da li mogu da budu pozicionirani na prvu stranicu Google pretrage za određene ključne reči (npr. opel delovi, auto delovi, restorani beograd itd).

Naš odgovor na to pitanje je jednostavan - unesite u Google pretragu željenu ključnu reč ili frazu i utvrdite koliko ima konkurentskih web stranica.

Kada vidite nekoliko stotina hiljada ili miliona konkurentskih web stranica, biće vam jasno da nije lako “izgurati” web sajt na prvu stranicu Google pretrage za odeđene ključne reči ili fraze. Nije lako, ali to se naravno može postići ako imate znanje i informacije kako to da uradite.

Iz svega proističe zaključak - nije lako pozicionirati nijedan projekat na prvu stranicu Google pretrage i taj proces može da dugo da potraje.

Koliko traje pozicioniranje sajta?

Pozicioniranje web sajta na Google pre svega, može da potraje mesecima, pa i godinama.

Kao što smo već objasnili gore, postoji veliki broj faktora koji utiču na poziciju web sajta na Google-u, a postoji i konkurencija koja takođe nešto radi na pozicioniranju web sajta.

Mi smo do sada pozicionirali preko 500 projekata na prvu stranicu Google-a, a u nekim slučajevima čak i konkurenciji od preko 100 miliona web stranica.

Ponekad, proces pozicioniranja web sajta trajao je oko tri meseca, a nekada i po godinu dana. Kada pažljivo sagledamo sve faktore koji su važni za pozicioniranje veb sajtova na Google-u, mi dajemo procenu koliko je potrebno vremena da se određeni web sajt pozicionira i koliko to može da košta.

Naša formula za izračunavanje cene pozicioniranja web sajta je vrlo jednostavna i jedinstvena, a izračunava se na sledeći način:

Broj konkurentskih stranica na Google-u x 0,1 dinar

Evo načina kako da dođete do cene za pozicioniranje određenog web sajta: 

  • Utvrdite za koje ključne reči želite da budete pozicionirani na Google-u;
  • Unesite te ključne reči ili fraze u Google pretragu;
  • Kada dobijete rezultate pretrage, pogledajte u gornji levi ugao vašeg monitora gde se vidi broj konkurentskih web stranica na Google-u;
  • Pomnožite broj konkurentskih web stranica sa 0,1 dinar i dobićete cenu za pozicioniranje određenih ključnih reči na prvu stranicu Google pretrage;

Trebalo bi još da znate da pozicioniranje web sajta na lokalnom Google-u (npr. Google.rs) nije isto kao i na globalnom Google-u - Google.com.

Jednim klikom miša do pozicije na Google-u?

Odlična zamisao. Međutim, ne postoji mogućnost da se na Google-u pozicionira neki web sajt na ovakav način, osim ako ne znate Brina i Pejdža, vlasnike google-a. Proces pozicioniranja je jedan vrlo kompleksan i zahteva ozbiljan višemesečni i svakodnevni rad.

Mi bismo voleli da možemo jednim klikom miša da pozicioniramo neki web sajt na Google-u, ali nažalost to nije moguće.

Reference

Naši klijenti
Radite sa nama, postanite najbolji!