Cena izrade web sajta | Studio 77, Beograd

Cene izrade web sajtova Beograd | Studio 77, Srbija
Web dizajn Beograd | Studio 77+
Cene izrade web sajtova

Koja je cena izrade web sajtova?

Na današnjem tržištu u Srbiji cene izrade web sajtova počinju od 50 evra. Nažalost, svi koji misle da je to realna cena izrade web sajta, grdno se varaju. Sajtove od 50 evra izrađuju početnici koji su završili kurseve web dizajna u roku od dve nedelje. U takvim uslovima, jako je teško objasniti da web sajt čija je cena 50 evra nema nikakvu vrednost i da je bolje se da taj iznos potroši na izradu vizit kartica.

Web sajtove koje mi kreiramo programiraju profesionalci sa najmanje 5 godina iskustva u web programiranju i nekoliko stotina projekata iza sebe.

Da li bi vodoinstalater zaista trebalo da zarađuje više od senior programera?

Ukoliko ste nekada imali prilike da pozovete vodoinstalatera u svoj dom zbog kvara na mašini koja pušta vodu ili zbog zapušenja kanalizacionog odvoda, videli ste da usluge od 20 minuta posla koštaju od 20-30 evra plus troškovi dolaska na lokaciju. U takvim tržišnim uslovima, nama je prosto čudno kad klijenti očekuju jeftine i kvalitetne sajtove za 50 evra, u koje će "programer" iz komšiluka uložiti nekoliko sati rada.

Dakle, postoje klijenti koju su spremni da plate odgušenje kanalizacionih cevi 30-40 evra ili promenu gumice na veš mašini koja curi i posao od 20 minuta, ali za sajt koji se radi nekoliko desetina sati ne bi dali više od 50-100 evra.

Koja je cena izrade web sajtova u Studiju 77?

Cene izrade sajtova u našoj agenciji počinju od 500-600 evra, zato što u izradi svakog web sajta učestvuju menadžer projekta, web dizajner, front-end developer, back-end developer i SEO ekspert. Ako nas pitate koliko košta jedan valjan web sajt, to je jako teško reći jer zavisi od čitavog niza faktora. Mi uvek naglašavamo da cena izrade web sajta zavisi od klijenta i ona ogledalo njegovog odnosa prema poslu, a da smo mi tu da za planiran budžet pružimo najbolju moguću uslugu i podršku.

Nemojte poistovećivati vaš web sajt sa izradom vizit kartica. Danas nije dovoljno imati web sajt koji se ne može pronaći na Google-u i koji ima funkciju vizit kartice.

Današnji web sajtovi moraju da:

  • budu optimizovani za Google pretragu;
  • se brzo učitavaju na svim uređajima;
  • imaju CMS sistem koji omogućava samostalno održavanje i ažuriranje sadržaja sajta;
  • budu prilagođeni za pregled na svim uređajima (responsive dizajn);
  • imaju integrisan sistem za plaćanje;
  • imaju SEO modul koji obezbeđuje pozicioniranje sajta na Google-u;
  • budu integrisani sa društvenim mrežama;
  • budu laki za navigaciju, intuitivni i pogodni za prodaju proizvoda ili usluga;
  • itd.

Kad sve ovo prihvatite i saberete, onda je vreme da vas mi pitamo: šta vi mislite koliko može da košta izrada jednog web sajta?

Naime, kada neko dođe kod nas i pita koja je cena izrade web sajta, mi prvo postavimo ključno pitanje: da li je vaš web sajt u funkciji poboljšanja prodaje i prometa ili samo u funkciji promocije vaših usluga?

Ukoliko potencijalni klijent shvati suštinu našeg pitanja, onda smatramo da smo se razumeli i vreme je da se objasni šta sve čini jedan web sajt i kako web sajt može da utiče na rast prometa i profita firme.

Kako web sajt može da utiče na rast prometa i profita firme?

Mnogi sajtovi koje smo kreirali su fantastično pozicionirani na Google-u i naši klijenti žive isključivo od njih. Oni se nalaze na prvoj stranici Google-a za mnoge ključne reči i fraze i to našim klijentima dovodi "pred vrata" nove kupce i mušterije.

Šta sve čini jedan web sajt?

Jedan web sajt čini niz aktivnosti koje počinju od dizajna koji se radi u Photoshop-u i drugim programima, a koje se nastavljaju sa programiranjem front-end-a (izgled web sajta) u HTML-u, CSS-u, Ajaxu, jQuery-u, PhP-u i back-end-a u PhP-u i MySQL-u. Kreiranje web sajta se uglavnom završava sa optimizacijom sajta za Google (SEO, eng. Search engine optimization).

Da li mi radimo sajtove čija se vrednost kreće od 100 do 600 evra?

Da, mi radimo i ovakve tipove web sajtova sa jasnom i precinom informacijom da ove web sajtove rade juniori web developeri čije je iskustvo manje od godinu dana u izradi web sajtova. Naravno, juniori ispunjavaju visoke standarde i uslove kvaliteta izrade web sajtova kojih se držimo u agenciji Studio 77.

Koja je naša preporuka za cenu izrade web sajta?

Ozbiljan web sajt se ne može uraditi po ceni nižoj od 1.000 evra. Dakle, ukoliko smatrate da se ozbiljni u svom poslu, budite uvereni da ne postoji način da dobijete ozbiljan i reprezentativan web sajta bez ulaganja od najmanje 1.000 evra.

Da li u Srbiji postoji elektronsko plaćanje preko web sajta?

Da, mi smo radili puno projekata vezanih za implementaciju sistema za elektronsko plaćanje u Srbiji i u svetu. Sistemi za plaćanje koje smo radili za klijente iz Švajcarske, Nemačke, SAD i drugih zemalja mogu da se implementiraju i za firme u Srbiji.

Kako da saznate cenu finalnu izrade web sajta?

Dođite do nas i popijte kafu sa nama. Objasnite nam detaljno vaše želje i planove vezane za izradu web sajta i mi ćemo u roku od jednog dana od vašeg dolaska poslati detaljnu ponudu sa cenama naših usluga.  Vaš dolazak nam omogućava da kroz razgovor o poslu saznamo najsitnije detalje i želje koje imate.

Pozovite nas na 065 202 77 77 i zakažite razgovor sa nama.

Reference

Naši klijenti
Radite sa nama, postanite najbolji!