Kako do prvog mesta na organskoj pretrazi Google-a za 2 meseca? | Web dizajn Beograd | Izrada web sajta | SEO | Optimizacija sajtova | Studio 77+

Webdizajn Beograd | Blog
Web dizajn Beograd | Studio 77+
Kako do prvog mesta na organskoj pretrazi Google-a za 2 meseca?
Web dizajn Beograd | Kako do prvog mesta na Google-u

Želite da budete na prvoj poziciji organske pretrage na Google-u, ali ne znate kako? Na pravom ste mestu, jer je naša agencija do sada to uradila nekoliko stotina puta. 

Da biste razumeli koliko je komplikovan proces pozicioniranje web sajta na prvu stranicu organske pretrage na Google-u, prvo morate razumeti šta je zaista Google? Pratite nas strpljivo.

Da li je zaista moguće doći do prvog mesta na Google-u za dva meseca?

Naravno da jeste. Međutim, to naravno nije lako i nije moguće za sve ključne reči. Pokušaćemo da vam objasnim kako se to radi na primeru pozicioniranja web sajta našeg klijenta Grand Mobile i njihovog domena https://www.iznajmljivanje-kombija.rs, koji je za dva meseca pozicioniran na prvo mesto organske pretrage na Google-u za nekoliko desetina ključnih reči.

 

Kako do prvog mesta na organskoj pretrazi na Google-u za dva meseca?

Želite da budete na prvoj poziciji organske pretrage na Google-u, ali ne znate kako? Na pravom ste mestu, jer je naša agencija do sada to uradila nekoliko stotina puta. 

Da li zaista znate šta je Google?

Da li ste se ikada zapitali kako Google uspe da izlista rezultate pretrage iz baze koja sadrži preko 50 milijardi web stranica za manje od jedne sekunde?

Slika 1. najbolje ilustruje način na koji Google funkcioniše. Sa slike se jasno vidi da Google čini više od 450.000 umreženih računara koji primaju zahteve za pretraživanje baze podataka.

Na osnovu slike 1. jasno je da Google u velikoj meri može da utiče na profitabilnost onlajn kompanija. Prikazujući web stranice koje se nalaze u njegovoj bazi podataka, a koje rangira na bazi definisanog algoritma i sistema, Google je jedan od značajnijih faktora u elektronskom biznisu današnjice.

Google, baš kao i Bing, MSN ili Yahoo su pretraživači Interneta. Pretraživači Interneta (eng. Search Engine), predstavljaju automatizovana oruđa, odnosno web sajtove, koji omogućavaju pretraživanje Interneta na osnovu sopstvene baze podataka koja u sebi sadrži veliki broj registrovanih web sajtova i stranica.

Pretraživači Interneta (Google, Yahoo itd), predstavljaju primarni metod pronalaženja informacija o određenim proizvodima, uslugama, kompanijama i drugim pojmovima i rečima koje su uskladištene u bazu podataka pretraživača. Istraživanje koje je sprovela kompanija Searchenginewatch.com, pokazalo je da više od 90% onlajn korisnika koristi neki od pretraživača Interneta kao primarni izvor za prikupljanje informacija.

 

Kompanija Google je jedan od lidera u svetskoj IT industriji. Ova kompanija predstavlja pretraživač Interneta koji se najviše koristi u svetu, a njenu popularnost potvrđuje i činjenica da je u SAD od naziva ove kompanije napravljen i glagol „guglovati” (eng. to google). Google se pojavio 1998. godine, a kreirali su ga Larry Page i Sergey Brin, studenti čuvenog američkog Univerziteta Stanford (SAD). Oni su patentirali ideju rangiranja web stranica koja je bazirana na popularnosti i značaju svake od njih. Gotovo da ne postoji reč, termin ili pojam koji se ne može pronaći na Google-u. Google je najzastupljeniji i najkorišćeniji pretraživač Interneta, koji svakodnevno pretražuje web stranice koje se nalaze na ovoj elektronskoj mreži, indeksira ih u svoju bazu, izračunava njihovu popularnost i dodeljuje određenu poziciju (pogledajte sliku 1).

 

Slika 1. Kako funkcioniše Google?
Kako do prve strane Google-a

 

 

 

 

Komentari

Reference

Naši klijenti
Radite sa nama, postanite najbolji!